GRATIS ONLINE OPLEIDING VOLGEN

MOOC

Mooc, oftewel ‘Massive Open Online Learning. Hier lees je alles over MOOC’s en hoe jij gratis online kunt studeren aan universiteiten als Yale, Harvard, Erusmus Universiteit en nog veel meer.

MOOC

MOOC oftewel Massive Open Online Learning

Altijd al gedroomd om aan Harvard te studeren, of Jale. Dat is nu mogelijk via MOOC. Nou ja, in ieder geval is het mogelijk om een cursus te volgen van deze universiteiten.

MOOC’s zijn online cursussen waar iedereen zich gratis voor kan inschrijven. Grote gerenommeerde universiteiten van overal ter wereld hebben MOOC’s ontwikkeld en beschikbaar gesteld via verschillende platvormen. Ook verschillende Nederlandse Universiteiten hebben MOOC’s ontwikkeld, onderandere de TU Delft, de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Wageningen.

MOOC’s zijn gratis, je kunt ervoor kiezen om een klein bedrag te betalen, bij de meeste cursussen ligt dit bedrag rond de €50,- en dan krijg je na afronding een certificaat die je kunt printen en die je kunt delen op LinkedIn.

Het aanbod van MOOC’s blijft groeien, zo zijn er een groot aantal MOOC’s over persoonlijke ontwikkeling, opleidingskunde en coaching.

Het nakijken van opdrachten die je in de MOOC maakt wordt nagekeken door medestudenten. Dit wordt Peer 2 Peer genoemd.

Als je een MOOC wilt volgen, dan kun je de volgende punten in je achterhoofd houden.

  • Vaak zijn het introductiecursussen. Als je echt verdieping zoekt, zal je dit bij (de meeste) MOOC’s niet vinden.
  • De MOOCS zijn lang online beschikbaar, maar wil je een certificaat dan zit je vaak gebonden aan een begindatum wanneer de cursus start en een einddatum. Dit heb je bij de meeste thuisstudies niet.
  • Vrijwel alle MOOC’s zijn in het Engels.
  • Het percentage deelnemers die daadwerkelijk een MOOC afronden is klein.
Coursera

Coursera is een zeer grote Engelstalige site waar MOOC’s van zeer grote en bekende Universiteiten worden aangeboden, waaronder;

Stanford
Penn
Erasmus Universiteit

www.coursera.org

edx

Een andere grote aanbieder is de Engelstalige site edX. Hier worden MOOC’s aangeboden door onderandere;

Harvard
Brown
Berkely

www.edx.org

Social

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe content en ga met elkaar in gesprek over trainen en ontwikkelen!