BLOGS SCHRIJVEN

Tips over online vindbaarheid door blogs

Heb jij er wel eens aan gedacht om met bloggen te beginnen? Door blogs kun je namelijk jouw online zichtbaarheid vergroten. Bloggen is een bekend fenomeen. Er zijn talloze bloggers actief, en dit is niet zonder reden. Bloggen werkt!

Er zijn heel wat bloggers die na een tijdje bloggen, een eigen bedrijf zijn begonnen. Allemaal dankzij het bloggen. Dit bewijst dus nog maar eens dat bloggen zeer effectief is.

Het krijgen van meer bezoekers naar de website en bekendheid krijgen, is voor veel ondernemers de reden om te beginnen met bloggen. En het klopt, bloggen is een manier om meer bezoekers naar de website te krijgen via Google. Je hebt hier wel basiskennis over SEO voor nodig.

Hoe online zichtbaarheid vergroten door blogs SEO

Als je schrijft over onderwerpen waar mensen op zoeken en dit onderwerp is specifiek, dan kom je hoog in de zoekresultaten bij Google.

Een ander voordeel van bloggen is, dat de content op jouw website verandert. Zo zorg je ervoor dat bezoekers terugkomen naar jouw website omdat er steeds iets nieuws te lezen is. Een website waar de content niet of nauwelijks verandert, is op ten duur niet aantrekkelijk voor terugkerende bezoekers.

Als je blogt over specifieke onderwerpen wordt je gezien als expert. En dit wil je ook als trainer of coach. Je wilt gezien worden als expert in jouw vakgebied. Dit werkt vertrouwen bij jouw toekomstige klanten.

Voordat je begint met bloggen, is het handig om dit artikel te lezen.

 

 

online zichtbaarheid blogs vergroten

Je online zichtbaarheid door blogs behouden

Waar je rekening mee moet houden voordat je begint met bloggen, is dat je dit blijft volhouden. Een website met allemaal oude blogartikelen verliest zijn aantrekkelijkheid voor bezoekers. Bloggen is dus een blijvende tijdsinvestering.


Gastbloggen

Gastbloggen op een website wordt gedaan om verschillende redenen. Zo kun je gaan gastbloggen omdat je uitgenodigd wordt dit te gaan doen. Of je doet dit om je eigen naamsbekendheid te vergroten. Gastbloggen kan effectief zijn,  vaak krijg je een linkvermelding bij je artikel of blog. Daardoor wordt je website beter gewaardeerd door Google (linkbuilding) en krijg je meer traffic naar je eigen website. Op trainenenontwikkelen.nl kun je ook een artikel of blog plaatsen in ons gastblog. Je leest er hier meer over.

Social

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe content en ga met elkaar in gesprek over trainen en ontwikkelen!