lean six sigma

Wat houdt een Lean Six Sigma Green Belt opleiding in?

Het maakt niet uit in welke branche je werkt, het kan altijd nuttig zijn om extra dingen bij te leren. Het is vaak slim om iets te gaan leren wat natuurlijk ten eerste betrekking heeft op je baan, maar het is ook handig om er een diploma of certificering voor te krijgen, die kan je namelijk weer mooi op je CV neerzetten. Zo heb je bijvoorbeeld de Lean Six Sigma Green Belt opleiding die erg nuttig kan zijn, hieronder zullen we ingaan op wat deze opleiding precies inhoudt.

DMAIC methode

Tijdens de Lean Six Sigma Green Belt opleiding ga je aan de slag met de DMAIC methode, dit staat voor de woorden: Define, Measure, Analyze, Improve en Control. Dit stappenproces is de kern van alles wat je gaat leren binnen deze opleiding en dan vooral met betrekking op de processen binnen je bedrijf.

Statische en analytische vaardigheden

Je gaat dus met de DMAIC methode ook aan de slag om je statische en analytische vaardigheden te verbeteren, vaak worden er tools gebruikt om gegevens te verzamelen, waarbij jij de taak hebt om deze gegevens zo efficiënt mogelijk te analyseren. 

Projectmanagement

Plannen is een belangrijk onderwerp binnen de opleiding. Plannen gaat hand in hand met projectmanagement, tijdens deze opleiding zul je je hierin dus ook verder gaan ontwikkelen.

Opdrachten in de praktijk

Vaak loop je terwijl je de opleiding doet ook tegen allemaal procesfouten aan in je eigen bedrijf, je krijgt dan de kans om de dingen die je hebt geleerd tijdens de opleiding toe te passen in het echte werkveld. Vaak krijg je hierbij nog wel begeleiding van de professionals die jou ook ondersteunen tijdens het doen van de opleiding.

Samenwerken

Het is vaak de bedoeling dat je binnen de Lean Six Sigma-projecten in teams aan de slag gaat, dit heeft weer positieve effecten op je skills binnen het samenwerken.

Het heeft altijd zijn om extra dingen bij te leren, het maakt niet uit waar je werkt en in welke branche. Zo heb je de Lean Six Sigma Green Belt opleiding, die je door middel van de DMAIC methode kan helpen om je bedrijfsprocessen te verbeteren. Je zult je ontwikkelen op het gebied van statische en analytische vaardigheden, ook zul je op het gebied van projectmanagement dingen leren en je kunt het vaak ook gelijk in de praktijk toepassen. Als laatste verbeter je je vaardigheden op het gebied van samenwerken omdat je in teams werkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *