coach counsel

Wat is het verschil tussen een coach, een counsel en een mentor?

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende manieren om jezelf naar een hoger niveau te brengen, dit kan zowel voor jezelf op een persoonlijk vlak zijn als op een professioneel vlak. Je kunt hierbij denken aan een coach, een counsel of een mentor, maar wat doen al deze functies precies en welke zou je wanneer moeten inschakelen? Hieronder leggen we je de verschillen uit.

De coach

Als eerste zullen we de coach gaan bespreken, een coach is gericht op het maximaliseren van je potentie. Een coach kun je zowel inschakelen voor je persoonlijke problemen als dingen waar je tegen aan loopt in het werkleven. Zo’n coach kan je dan helpen met doelen stellen en advies geven hoe je bepaalde obstakels kan overkomen. Vaak weet je de antwoorden al op al je problemen, maar heb je net even een duwtje in de rug nodig om deze naar boven te krijgen, hiervoor is een coach uitermate geschikt. Mocht je op zoek zijn naar een coach, kijk dan eens bij Inzicht – Bewust persoonlijke groei. De Coaching bij Inzicht heeft een breed aanbod.

 

De counsel

Als je tegen emotionele en psychologische kwesties aanloopt, dan kan het goed zijn om een counsel in te schakelen. Deze persoon kan je helpen met trauma’s uit het verleden te verwerken en eventuele dingen waar je nu nog tegen aan loopt als gevolg daar van te kunnen verwerken. Dit is dus meer een therapeutische aanpak.

 

De mentor

Een mentor is iemand die beter in iets is als jij, en dus ook een bredere expertise heeft in een bepaald iets. Vaak wordt een mentor ingeschakeld als je ergens tegen aan loopt op het professionele vlak. Een mentor kijkt vaak naar het hele proces en wat je daarvoor nodig hebt om je uiteindelijke doel te kunnen bereiken.

 

Als je op zoekt bent naar hulp, maar je niet weet naar wat voor persoon je moet gaan, dan helpen wij je verder. Een coach is er voor je als je doelen of ambities hebt, zowel privé als professioneel, waarbij jij het grootste deel van het werk moet doen. Een counsel is er voor je mentale problemen waar je tegen aan loopt en je kunt een mentor inschakelen als je wilt groeien binnen je werkveld, deze persoon heeft namelijk een grotere kennis en ook meer ervaring in dat vakgebied als dat jij zelf hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *